A Tömb 2002 Kft. felismerte, hogy egyre erősebb az igény a negatív társadalmi tendenciák megváltoztatására. Ennek megfelelően a vállalat vezetése úgy döntött, hogy szeretne a rehabilitációs foglalkoztatásának fokozatos kialakításának útjára lépni elősegítve ezzel azokat a folyamatokat, amelyek pozitív hatással lehetnek a munkaerőpiac jövőbeli változására, illetőleg a szociális háló szélesítése helyett a felelős integráció jó példáját mutassa a piac többi szereplőjének is. Teszi mindezt azzal a meggyőződéssel, hogy lehetséges a megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni a termelékenység megőrzése vagy javítása mellett abban az esetben, ha tudatos, felelős döntéseket hoznak a kiválasztásban, ha a megfelelő embert a megfelelő helyre helyezik el a szakemberek, illetőleg a megváltozott munkaképességből származó esetleges egyéni jellegzetességeket megtanítják a munkavállalókkal oly módon használni, hogy akár eredményesebbek is legyenek az átlagos munkavállalónál.

Jelenleg a vállalkozásnál 15 fő megváltozott munkaképességű munkavállaló alkalmaznak, akiket a szakorvosi vélemény alapján helyeznek el könnyebb munkavégzéssel járó pozíciókba, mint pl. a portaszolgálat, kisebb takarítás.

A megváltozott munkaképességűekre vonatkozó humánerőforrás politikájában a vállalkozás lefekteteti a konkrét folyamatokat, részvevőket és döntési mechanizmusokat, melyek irányadóak a rehabilitáció során. A Tömb 2002 Kft. továbbá a szakmai program keretében konkrét protokollt határoz meg a megváltozott munkaképességű személyek szakszerű beillesztésével és a foglalkoztatás lehetséges módozataival kapcsolatban.
 
uszt_logo

ESZA_logo