uszt_logo

A Tömb 2002 Kft. 2012-ben 14 850 000 Ft európai uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program „Rugalmas munkahelyek” meghirdetett pályázati kiírásán. A 100%-os támogatási intenzitással megvalósult projekt a munkaszervezés hatékonyságához, valamint a rugalmas munkavégzés feltételeinek megteremtéséhez járul hozzá. A több mint 200 főt foglalkoztató, hajdúböszörményi vállalkozás 2002 februárjában jött létre, fő tevékenysége a takarítás, tisztítás, valamint a parkfenntartás és a karbantartás. 2012-ben a Tömb 2002 Kft. pályázatot nyújtott be, hogy megteremtse a rugalmas munkaszervezés és a rugalmas foglalkoztatás feltételeit a vállalat működésében. Ezzel célja egyrészt a munkavállalói igények becsatornázása volt a munkaszervezésbe, másrészt a megrendelői oldalon keletkezett, akár szezonálisan jelentkező igények jobb kielégítése vezérelte. Ezen túlmenően a helyi viszonyokhoz alkalmazkodva a vállalkozás elő kívánja segíteni a megváltozott munkaképességű csoportok munkaerő-piaci re-integrációját: számukra, a megváltozott munkaképességgel összhangban, rugalmas foglalkoztatási keretek között biztosít lehetőséget munkavégzésre.

A 100%-ban európai uniós forrásból megvalósult projekt keretében a Tömb 2002 Kft. új típusú munkaerő gazdálkodási politikát valósított meg. Ennek részeként általánosan és speciálisan egy-egy munkavállalói csoportot célozva új folyamatokat vezetett be. A munkafolyamat-analízis keretében megtörtént a munkakörök elemzése és rugalmassá tételének feltérképezése. Erre építve az új típusú munkaidő szervezés tevékenység során a vállalkozás racionalizálta munkafolyamatait és a munkaköröket, melynek eredményként javaslatot tett az egyes munkakörökhöz kapcsolódó rugalmas munkavégezési formák bevezetésére. A projekt részeként átvizsgálásra és megújításra került a dolgozókat érintő munkavállalói dokumentáció az új Munkatörvénykönyve és a bevezetett folyamatokkal összhangban.

A megrendelői oldalon jelentkező igények kielégítése és a rugalmas foglalkoztatási formák hosszú távú működtetése érdekében a projektben munkaerő-piaci adatbázis került kialakításra, amely a humánerőforrás politika megújításához és annak fenntartásához járul hozzá. Míg a kismamákat célzó és a megváltozott munkaképességűeket érintő program a projekt speciális célcsoportjainak integrációját segíti elő, a projektben megvalósult képzések a szervezeti kultúra és a vezetői attitűd formálásával járultak hozzá a projekt céljainak eléréséhez.

A projekt címe: Rugalmas foglalkoztatási formák kialakítása a TÖMB 2002
Támogatás megítélése: 2013.03.28.
A projekt megvalósítás ideje: 2013.07.18. – 2014.07.17.
Megítélt összeg: 14.850.000 Ft
Támogatási intenzitás: 100%
Beruházás helyszíne: Hajdúböszörmény
Projektazonosító: TÁMOP-2.4.5-12/7-2012-0394
Közreműködő szervezet: Emberi Erőforrások Minisztériuma – 1134 Budapest, Váci út 45. “C” épület
http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma
www.palyazat.gov.hu

ESZA_logo

 

analyzeMunkafolyamat-analízis és atipikus foglalkoztatási formák bevezetése

disabledSzakmai program megváltozott munkaképességűek integrációjára

documentDokumentáció átvizsgálás

babyKismama integrációs program

databaseMunkaerő-piaci adatbázis kialakítása

learnKépzések

orgA Tömb 2002 Kft. szervezeti működési szabályzatának (SZMSZ) kidolgozása

hrÚj szemléletű munkaerő-gazdálkodási politika